VISITA AL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA

El 23 de gener els alumnes de 5è vam anar al museu de la ciència i la tecnologia de Terrassa per reforçar i ampliar els continguts de l’àrea de medi.

A l’escola, estem treballant el tema de l’energia, la llum i la calor. Al museu, un monitor ens ha anat guiant per diferents espais amb informació, imatges i algunes activitats pràctiques que ens han ajudat a entendre més bé aquest tema.

En un primer espai, hem vist i sentit els diferents tipus d’energia: tèrmica, cinètica, lluminosa, química, eòlica… En el segon mòdul, hem après moltes coses de l’energia solar i sobre com la podem aprofitar. Ha estat una visita molt interessant!

Experiments amb alumnes de 2n d’ESO del Joan Mercader

Aquest  passat  18 de gener van venir a la nostra escola alguns alumnes de 2n d’ESO de l ’Institut  Joan Mercader a fer-nos uns quants experiments.

Experiment 1: Primer vàrem omplir un plat d’aigua ,li vam posar colorant i després una espelma a sobre, la vàrem encendre i a continuació vam col·locar un pot de vidre a sobre, i es va apagar el foc!!!

Experiment 2: Vam omplir un pot de vidre fins dalt i seguidament vàrem posar-li un tros de cartró a sobre. A l´aixecar el pot amb el cartró li vàrem donar la volta i el cartró no queia a terra!!!

Experiment 3: L’ experiment dels cristalls el feien 4 noies. Es van ficar uns guants i unes ulleres ,després vàrem barrejar uns ingredients químics , que eren tòxics i no es podien olorar.

Al cap d’uns segons van encendre un fogonet petit que portaven i vam ficar la barreja a sobre del fogonet i la vam escalfar , llavors li vam ficar un líquid i ens van dir que ho deixéssim uns dies i es farien cristalls .

Experiment 4.: L’experiment del llevat, va consistir en escalfar aigua, posar-la a dins d’una ampolla d’aigua buida, posar-hi llevat i farina, un globus al tap de l’ampolla, i finalment, veuríem com s’infla el globus, a causa del llevat amb l’aigua i la farina.

Experiment 5: L’experiment del la llum, es va basar en descobrir i esbrinar coses sobre la mateixa,com per exemple:

1-Què es millor la fibra òptica, o l’electricitat?

És millor la fibra òptica, ja que la llum viatja molt més ràpid, i sense gastar tant.

2-Què passa si a la llum d’un làser li tirem aigua, o algún altre esprai en pols?

Que no sols veurem el final de làser, sinó que a més a més per on passa. 3-Quantes combinacions podem fer amb una pila i tres llums de color verd, blau i vermell?

Molts pensarem que només s’en poden fer tres: blau i vermell, blau i verd i vermell i verd. Però no. No sols s’en poden fer tres, sinó que se’n poden fer set: vermell, blau, verd, verd i vermell, verd i blau, vermell i blau i tots els tres colors junts.  

Ens va agradar molt l’experiència I poder compartir amb alumnes més grans que nosaltres aquest taller. Ho van explicar molt bé i vam aprendre moltíssim

GAL.LA SUBIRANA, MARIA POMÉS I AITANA PASADAS.