SORTIDA A LES COVES D’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

El dimecres 19 d’octubre de 2016, els alumnes de 6è de l’escola Pare Ramon Castelltort vam anar a l’Espluga de Francolí a visitar les coves prehistòriques.\r\n\r\nQuan vam arribar vam agafar les motxilles i vam seure a esmorzar. Llavors, ens vam dividir en dos grups: la classe A i la B, i vam anar a fer diferents activitats, totes, dins de coves.\r\n\r\nUna de les activitats era anar dins d´una cova, que és una de les més llargues del món on ens van explicar coses interessants sobre l’edat de pedra. Com per exemple, que està dividida en dos parts: el Paleolític, on els humans eren nómades i ho feien tot amb pedra, de fet, paleolític significa pedra vella, i en el Neolític, que significa pedra nova i on els humans eren sedentaris i començaven a descobrir més coses noves.\r\n\r\nEn tot el recorregut, hi havia figures que representaven els prehistòrics en diferents escenes,i pantalles per tot arreu que projectaven petits curtmetratges per entendre-ho millor tot.\r\n\r\nEn acabar el recorregut dins la cova,vam anar a un recinte on hi havien construït unes cabanes  per simular on vivien els prehistòrics i allí vam agafar el material necessari per fer la següent activitat.\r\n\r\nPer fer l’activitat següent vam agafar la motxilla i la pedra que havíem anat a buscar abans , i vam caminar una estona fins a arribar a una altra cova. Allí,vam deixar-ho tot i vam construir una cabana tots junts, amb l’ajuda d’una monitora. Va ser molt divertit!\r\n\r\nDesprés vam entrar dins la cova, on ens van ensenyar les armes que construïen els prehistòrics per caçar i vam repassar tot el que havíem vist a la cova anterior.\r\n\r\nMés tard, ens van explicar com feien les pintures rupestres,i vam tenir l’oportunitat de pintar com els prehistòrics  sobre la nostra pedra!\r\n\r\nQuan vam acabar totes les activitats, vam anar a dinar a un parc, i un cop dinats,  vam jugar fins que va ser l’hora de pujar a l’autocar per tornar a l’escola.\r\n\r\nVa ser un dia molt emocionant!\r\n\r\n \r\n\r\nAina Duró Cantarell\r\n\r\n