UNA EXCURSIÓ EXTRAORDINÀRIA

El dia 22 de Febrer del 2017, els alumnes de 6è vam anar a la colònia Güell, i vam visitar molts edificis importants per la colònia. Vam aprendre, que el fundador era Eusebi Güell, també vam saber com era la vida d’un nen a la colònia Güell, la cooperativa i el supermercat, l’escola i casa del mestre, el teatre i l’ateneu i moltes coses més…

Un cop vam arribar, ens vam dirigir a un parc, i allà esmorzàvem plàcidament, fins que va arribar una noia: l’Ariadna, que ens va fer una introducció i ens va guiar aquesta visita per tota la colònia Güell.

Primer vam veure la masia d’Eusebi Güell, que actualment, la capella que hi havia al costat, és un pàrquing, llavors vam visitar les cases dels obrers i la Plaça Major, on hi havia l’estàtua a l’homenatge d’Eusebi Güell, per la seva implicació i la bona qualitat de vida que va oferir als obrers que hi treballaven.

Al darrere de la Plaça Major podíem observar el teatre i l’ateneu (on només podien entrar-hi els homes), que van ser llocs d’esbarjo pels obrers, perquè no tinguessin de sortir de la colònia per passar-s’ho bé.

Vam veure també, la casa del secretari, que és molt interessant, pel seu balcó, que hi ha tres símbols catalanistes: la creu de Sant Jordi, les quatre barres i el rat-penat, que pertany a una figura de l’escut del Güell.

Aleshores vam visitar l’escola religiosa de nenes, coneguda com el Centre parroquial Sant Lluís, i l’escola de nens, que tenia a les seves petites torres de dalt, trencadís; un material molt bonic, que ens recorda als bancs del Parc Güell, perquè, alguns edificis els va construir Antoni Gaudí, com l’església inacabada de la colònia, (els hi faltava una torre, però per problemes econòmics no la van construir), i ara hi fan concerts i misses, de dintre és molt bonica i té dibuixos de la natura, perquè en Gaudí s’inspirava en ella, en Déu i Catalunya.

I tot això de l’església, ens ho va explicar el Ramon.

Aleshores, la cooperativa, que, es dividia en tres espais:

  • El celler
  • El supermercat i els
  • magatzems

I tots els obrers col·laboraven en ella, així tots guanyaven beneficis.

Un cop la visita estava finalitzada, vam anar a dinar al mateix parc on havíem estat abans, i vam jugar durant tota la tarda.

A l’arribada a Igualada, ho vam comentar tot, i estàvem molt cansats, però molt contents.

UNA EXCURSIÓ EXTRAORDINÀRIA!!

Aina Duró i Laia Sànchez